Kumppanuustarinoita

Lappset Group

 

Polar Metalli Oy on toiminut ruostumattomasta teräksestä valmistettujen komponenttien sopimusvalmistajana Lappset Group Oy:lle vuodesta 2008 lähtien. Lappset Group on yksi maailman johtavista leikki- ja liikuntapaikkavälineiden valmistajista. Polar Metallin Lappsetille valmistamista komponenteista merkittävimpiä ovat olleet lasten liukumäissä käytetyt pellit.

Miten yhteistyö alkoi?
Polar Metallin vasta ohjaksiinsa ottaneet veljekset Markus ja Matti Saukko pääsivät vuonna 2008 käymään yhteistyöneuvotteluja potentiaalisen ensimmäisen suuren sopimusvalmistusasiakkaansa, Lappset Groupin, kanssa Rovaniemellä. Lappsetin projektipäällikkö Jukka Aho sekä ostoista tuolloin vastannut Markku Putkivaara esittivät Matin mukaan silloin niin tiukkoja kysymyksiä, etteivät veljekset osanneet niihin edes vastata – heillä kun ei vielä ollut kokemusta vastaavista isoista neuvotteluista ja niihin valmistautumisesta.

Markus ja Matti saivat kuitenkin kerrottua Polar Metallin erinomaisesta työnlaadusta ja toimitusvarmuudesta, minkä yhteydessä Jukka oli kysynyt, että mikä se toimitusvarmuus Polar Metallin tuotteilla tarkalleen ottaen oli. Siihen veljekset vastasivat: ”100 prosenttia, koska parempaan emme pysty”. Jonkin ajan kuluttua Lappset Group valitsi Polar Metallin yhdeksi alihankkijoistaan.

Mirja Uusipaavalniemi, joka toimii Lappset Group Oy:ssä hankintapäällikkönä, kertoo, että yhteistyö lähti käyntiin rauhallisesti, testisarjoin, sillä Lappsetilla on aina tapana varmistaa yhteiset toimintatavat sekä saada haluttu laatu kohdalleen heti alussa.

Sujuvaa yhteistyötä
Matti Saukko paljastaa, että yhteistyötä oli ehtinyt kulua muutamia vuosia, kun hän oli puhelimessa kysynyt Lappsetin Jukka Aholta, minkälaista Polar Metallin toiminta Ahon mielestä oli ollut. Lappsetilla oli oltu tyytyväisiä: Polar Metalli oli pystynyt pitämään lupauksensa, ja toimitusvarmuus oli ollut 100 %.

Yhteistyövuosiin on toki mahtunut haasteitakin, mutta niistä on Mirja Uusipaavalniemen mukaan selvitty ilman merkittävämpiä vaikutuksia loppuasiakkaille. Osoituksena hyvin sujuneesta yhteistyöstä Lappset Group valitsi Polar Metalli Oy:n vuoden toimittajaksi vuonna 2012. Matti Saukko kertoo tapauksesta näin: ”Mirja yllätti meidät ja kertoi, että hän tulee käymään kylässä. Olimme erittäin tyytyväisiä tunnustuksesta. Nyt yhteistyötä on takana jo 10 vuotta.”

”Luotettava ja aktiivinen toimittaja”
Mirja Uusipaavalniemi Lappset Group Oy:stä kuvailee Polar Metallia sanoin ”luotettava ja aktiivinen toimittaja”. Hän sanoo, että Lappset Group edellyttää, että alihankkijoilla, myös Polar Metallilla, on kyky vastata globaaliin kilpailuun laadun, toimitusvarmuuden, hinnan sekä vastuullisuusaspektien osalta. Lappset Group kehittää jatkuvasti omaa toimintaansa ja kustannustehokkuuttaan ja odottaa, että myös tavarantoimittajat tekevät niin. Matti Saukko toteaakin, että Polar Metallilla on otettu paljon mallia Lappsetin hyvistä toimintatavoista.

Lisää tyytyväisiä asiakkaitamme