OM OSS

Diamanter av tunnplåt – Polar Metalli

Polar Metalli är en kombination av expertis på och passion för att tillverka tunnplåtsprodukter. Vi är ett växande familjeföretag i finska Lappland, och vi har servat såväl stora som små kunder med noggrannhet, flexibilitet och snabbhet sedan 1984. Vi tillhör de bästa i branschen, men vi vill vara ännu bättre. Därför utvecklar vi oss och våra processer kontinuerligt. Vi slipar diamanter av tunnplåt – vi tillverkar produkter som hjälper våra kundföretag att växa och som erbjuder konsumenterna upplevelser.

 

Komplett kontraktstillverkning av tunnplåtsprodukter

Vi har tillverkat tunnplåtsprodukter i över 30 år. Dessa år i branschen har gett oss gedigen erfarenhet och kunskap, vilket våra kunder uppskattar högt. De flexibla produktionsmetoder och snabba leveranser som vi erbjuder underlättar verksamheten på ditt företag och ger dig möjligheten att koncentrera dig på det viktigaste. Vi tar också gärna hand om montering, logistik och lagring för dig!

 

Tillverkning av egna produkter har lärt oss mycket

Vi har en gedigen erfarenhet av att tillverka och distribuera våra egna produkter: utegrillar, rökspjäll, pizzaugnar och andra designprodukter av rostfritt stål.
En stor del av vår produktion exporteras till de andra nordiska länderna, Tyskland, Storbritannien, Irland, Estland, Lettland, Litauen och Ryssland. Du kan skaffa våra produkter via Polar Shop, som är vår egen webbutik, eller via våra återförsäljare i Europa.

 

Hållbar planering och tillverkning fr.o.m. 1984

Tapio Saukko grundade Polar Metalli i sitt garage år 1984. Vår första produkt, rökspjäll, blev snabbt den populäraste produkten på den finska marknaden, och för tillfället är vi den ledande tillverkaren av rökspjäll i hela Norden. Rökspjället föddes av viljan att skapa en trygg och tidlös produkt, som är en kombination av ypperlig planering och högklassiga material.

Vår verksamhet grundar sig fortfarande på samma värden, då den andra generationen av familjen Saukko – Markus, Matti och Hannele – leder företaget. I dagsläge sysselsätter Polar Metalli ca 30 professionella metallarbetare. Våra medarbetare är exceptionellt unga jämfört med personalen på de andra företagen i branschen, vilket positivt syns i personalens passion för att modigt leda företaget framåt.